Ποια δημοφιλή συμπληρώματα υγείας μπορεί να είναι ακατάλληλα για τους vegans;

14
Ποια δημοφιλή συμπληρώματα υγείας μπορεί να είναι ακατάλληλα για τους vegans;

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ακολουθήσουν μια vegan διατροφή και για πολλούς ανθρώπους, τα οφέλη για την υγεία είναι μερικοί από τους κύριους λόγους για να το κάνουν. Ωστόσο, εάν είστε βίγκαν με συνείδηση ​​της υγείας, υπάρχουν ορισμένα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίσετε όταν πρόκειται για συμπληρώματα. Δυστυχώς, πολλά δημοφιλή συμπληρώματα υγείας δεν είναι κατάλληλα για vegans, ακόμα κι αν δεν περιμένετε να περιέχουν ζωικά προϊόντα!

Σε αυτόν τον οδηγό, θα απαριθμήσουμε τα πιο κοινά συμπληρώματα που μπορούν να επιλέξουν να αποφύγουν οι vegans.

Γεμιστικά

Πολλά πληρωτικά που χρησιμοποιούνται σε πολλές βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα είναι ζωικής προέλευσης. Για παράδειγμα, κάποιο κόκκινο χρώμα προέρχεται από ένα συστατικό γνωστό ως καρμίνη, το οποίο αποτελείται από αλεσμένους κάνθαρους! Το καπρυλικό οξύ, η γλυκερίνη και η ζελατίνη είναι επίσης προϊόντα που πρέπει να προσέχετε στις λίστες συστατικών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ζελατίνη δεν αναφέρεται στα συστατικά, αλλά χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφορετικών καψουλών. Εάν αγοράζετε συμπληρώματα σε μορφή κάψουλας, βεβαιωθείτε ότι είναι φυτικής και όχι ζωικής προέλευσης. Η ζελατίνη είναι επίσης κοινή στα ούλα, οπότε αν αναρωτιέστε είναι CBD gummies veganαξίζει να ελέγξετε κάθε μεμονωμένη μάρκα.

Πεπτικά ένζυμα

Αν ψάχνετε για συμπληρώματα πεπτικών ενζύμων, αποφύγετε αυτά που περιέχουν πεψίνη (η οποία προέρχεται από το βλεννογόνο του στομάχου των χοίρων) ή λιπάση (που προέρχεται από αρνιά, μοσχάρια και κατσίκια). Ευτυχώς, τα φιλικά προς τους vegan συμπληρώματα πεπτικών ενζύμων τα αντικαθιστούν τη βρομελίνη, την παπαΐνη και τη βεταϊνη (όλες οι φυτικές ουσίες).

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (EPA και DHA)

Υπάρχουν τρεις τύποι Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα; ALA, EPA και DHA. Τα οξέα EPA και DHA προέρχονται συνήθως από ψάρια (αν και ορισμένες φιλικές προς τους vegan εκδοχές προέρχονται από φύκια), ενώ το ALA προέρχεται από φυτά.

Βιταμίνη D3

Η πλειοψηφία των συμπληρωμάτων βιταμίνης D3 προέρχεται από τη λανολίνη, η οποία είναι ένα έλαιο που προέρχεται από το μαλλί των προβάτων. Άλλα προέρχονται από ιχθυέλαιο. Μπορείτε να πάρετε κάποια συμπληρώματα βιταμίνης D3 από πηγές φιλικές προς τους vegan ή θα μπορούσατε να επιλέξετε τη φυτική βιταμίνη D2.

Μέλι Manuka και Γύρη μέλισσας

Το μέλι Manuka είναι μια δημοφιλής τροφή για την υγεία, ωστόσο προέρχεται από τις μέλισσες όπως κάθε άλλη μορφή μελιού. Ένα λιγότερο γνωστό συστατικό που προέρχεται από τις μέλισσες είναι η γύρη των μελισσών, η οποία είναι ένας συνδυασμός της γύρης και των πεπτικών ενζύμων των μελισσών.

Χονδροϊτίνη, Κολλαγόνο, Γλυκοζαμίνη και Υαλουρονικό Οξύ

Δυστυχώς, πολλά από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα για την ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις και της αρθρίτιδας δεν είναι κατάλληλα για vegans. Η χονδροϊτίνη προέρχεται συνήθως από χόνδρο αγελάδων ή καρχαριών και το κολλαγόνο λαμβάνεται από το δέρμα, τα οστά και τον ιστό των ζώων. Γλυκοζαμίνη Βρίσκεται συνήθως από οστρακοειδή και το υαλουρονικό οξύ προέρχεται από τα μάτια των αλόγων ή των αγελάδων.

Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά μπορούν επίσης να βρεθούν σε πηγές φιλικές προς τους vegan. Για παράδειγμα, η vegan γλυκοζαμίνη που έχει παρασκευαστεί από ζυμωμένο καλαμπόκι είναι διαθέσιμη, το υαλουρονικό οξύ μπορεί επίσης να παρασκευαστεί από ζύμωση ζύμης και υπάρχουν πολλά συμπληρώματα οικοδόμησης κολλαγόνου που είναι φιλικά προς τους vegan.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar