Η Σύμβουλος Προσβασιμότητας Bianca Mills φέρνει μοναδικό φόντο

14
Η Σύμβουλος Προσβασιμότητας Bianca Mills φέρνει μοναδικό φόντο

Σύμβουλος Προσβασιμότητας Bianca Mills

Κατά την πρόσληψη της Bianca Mills για μια νέα θέση ως σύμβουλος προσβασιμότητας της Easterseals Crossroads, ο Διευθυντής Υποστηρικτικής Τεχνολογίας Brian Norton είπε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε κάποιον με το υπόβαθρο και την τεχνογνωσία της να φέρει τις δεξιότητές της στο Easterseals Crossroads».

Ο Mills έχει σίγουρα ένα μοναδικό υπόβαθρο. Μεγάλωσε ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο ως «στρατιωτικό παιδί» και συνέχισε όχι μόνο να εξυπηρετεί τα άτομα με αναπηρία, αλλά να σπάει τα ξένα εμπόδια που εμποδίζουν τις κοινότητές τους από τη συμμετοχή και την προσβασιμότητα.

Διέλευση συνόρων

Η Bianca Mills στο Bombali School for the Blind στη Σιέρα Λεόνε

Ενώ η Mills έχει πολλές αξέχαστες εμπειρίες από όλο τον κόσμο, ένα ταξίδι στη Σιέρα Λεόνε το 2019 πυροδότησε το πάθος της για την υποστηρικτική τεχνολογία. Ενώ εργαζόταν ως ειδικός προσανατολισμού και κινητικότητας για Bosma Enterprisesεντάχθηκε στην εταιρεία σε μια αποστολή με τις Easterseals Crossroads και Eye Can See για να παρέχει υπολογιστές, συσκευές εγγραφής, λευκά μπαστούνια και άλλες συσκευές χαμηλής όρασης για το Σχολή Τυφλών Μπόμπαλη στο Μακένι της Σιέρα Λεόνε.

Μπόμπαλη Μαθητές

«Αυτό το ταξίδι απαιτούσε να σκεφτώ έξω από το κουτί προκειμένου να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των μαθητών για το AT», είπε. «Είναι εύκολο να ξεχάσουμε πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε ηλεκτρισμό, αλλά για το Σχολείο Τυφλών Μπόμπαλι, πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια γεννήτρια για να λειτουργήσουν τους επιτραπέζιους υπολογιστές, να φορτίσουν τις συσκευές χαμηλής όρασης ή να φορτίσουν τους φορητούς υπολογιστές τους. Η ελπίδα είναι μια μέρα να εγκατασταθούν φορητοί υπολογιστές για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ηλιακοί συλλέκτες, αλλά θα πρέπει να βρούμε οικονομικά για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Πριν από αυτή την εμπειρία, η Mills είχε εργαστεί με τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά βρήκε τον εαυτό της να έλκει σιγά σιγά περισσότερο προς τον κόσμο της υποστηρικτικής τεχνολογίας.

«Όσο ήμουν στην Bosma Enterprises, είχα έναν μέντορα που με παρακίνησε να δουλέψω στο AT», είπε. «Δούλεψα κυρίως με πελάτες χαμηλής όρασης, αλλά πάντα εκπλήσσομαι με το πόσο μακριά είχε φτάσει η τεχνολογία και συνέχισε να βελτιώνεται. Η Σιέρα Λεόνε μπορεί να ήταν η επιπλέον ώθηση που χρειαζόμουν για να ακολουθήσω μια πιστοποίηση στο AT.”

Το 2020, η Mills εγγράφηκε σε μαθήματα εκπαίδευσης AT στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Μίσιγκαν για να γίνει Πιστοποιημένη Ειδική Εκπαίδευσης Υποστηρικτικής Τεχνολογίας, την εξέταση για την οποία δίνει σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Κάνοντας την διαφορά

Τους τελευταίους μόλις μήνες που ήταν μέρος του Easterseals Crossroads, η Mills έχει ήδη δει πόσο μαζικά η AT μπορεί να επηρεάσει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο.

«Έχω ήδη μια ιστορία επιτυχίας που με κάνει να χαμογελάω», είπε. «Αυτός ο πελάτης ήταν κάποτε άστεγος και δεν έχει καθόλου ελαφριά αντίληψη και ελάχιστο έως καθόλου σύστημα υποστήριξης εδώ στην Ιντιάνα. Είναι ένα άτομο που μπορεί εύκολα να κατακλυστεί, έχοντας επεισόδια θυμού που οδηγούν σε φωνές και δυσκολία να ηρεμήσει. Παρόλο που μπορεί να πνίγεται κατά τη διάρκεια των συνεδριών μας, τώρα μιλάει μαζί μου και εκφράζει καλύτερα την απογοήτευσή του. Είμαι επίσης χαρούμενος που αυτός και η γυναίκα του βρήκαν ένα καλό σύστημα υποστήριξης και ένα διαμέρισμα σε μια ασφαλή περιοχή. Αυτήν τη στιγμή μαθαίνει πώς να πλοηγείται σε έναν υπολογιστή μέσω ενός αναγνώστη οθόνης με στόχο την αναζήτηση εργασίας στην εξυπηρέτηση πελατών. Όταν τον πρωτογνώρισα, δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το smartphone του ή να πληκτρολογήσει σε πληκτρολόγιο. Τώρα χρησιμοποιεί το iPhone του σε καθημερινή βάση και ολοκληρώνει βασικές δεξιότητες στον υπολογιστή. Ο μελλοντικός μας στόχος είναι να μάθουμε πώς να το χρησιμοποιούμε Καλοί χάρτες σε εξωτερικούς χώρουςένα πρόγραμμα GPS για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, ώστε να μπορεί να ταξιδεύει ανεξάρτητα στην περιοχή του σπιτιού του».

Καλοί χάρτες σε εξωτερικούς χώρους

Ενώ η προαναφερθείσα εργασία της Mills βοηθά την κλινική πλευρά του Easterseals Crossroads, η βοήθειά της στη νέα θέση συμβούλου προσβασιμότητας δίνει στο INDATA Project την ευκαιρία να προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακής προσβασιμότητας σε περισσότερα άτομα και οργανισμούς σε όλη την πολιτεία της Ιντιάνα.

Τολμώντας στο Μέλλον

Η εργασία της Mills σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνει ελέγχους προσβασιμότητας ιστού με μεγάλη επίδραση για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις κατευθυντήριες γραμμές προσβασιμότητας περιεχομένου Ιστού (WCAG) 2.0 AA καθώς και με προσβάσιμες υπηρεσίες εγγράφων, από PDF έως Microsoft Office και άλλες μορφές.

«Η προσβασιμότητα δεν φαίνεται πάντα στην πρώτη γραμμή όταν σχεδιάζονται αντικείμενα», είπε ο Mills. «Ο Brian (Norton) είδε τη σημασία της ενσωμάτωσης ενός ρόλου που επικεντρώνεται στο να κάνει την προσβασιμότητα σκέψη στην αρχή ενός έργου και όχι στο τέλος. Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο να κάνετε ένα έγγραφο word προσβάσιμο και στη συνέχεια να το μετατρέψετε σε προσβάσιμο PDF.“

Η Mills παραμένει με δέος για την πολυπλοκότητα και την εξέλιξη της τεχνολογίας με την οποία εργάζεται σε τακτική βάση.

«Είμαι έκπληκτη με τις δυνατότητες προσβασιμότητας που έχουν βελτιωθεί στο ενσωματωμένο πρόγραμμα για Windows, MAC, Chrome και Linux», είπε. «Χρησιμοποιώ κυρίως υπολογιστή με Windows, αλλά η Ευκολία Πρόσβασης έχει προσφέρει μια πιο καθολική σχεδίαση που με βοηθάει σε καθημερινή βάση. Δυσκολεύομαι να διαβάσω μικρά γράμματα λόγω ενός μεγεθυσμένου τυφλού σημείου. Ως τροποποίηση, αύξησα εύκολα το μέγεθος του κειμένου, άλλαξα το μέγεθος του ποντικιού/ανέστρεψα, έβαλα έναν δρομέα που μπορώ να ακολουθήσω εύκολα καθώς πληκτρολογώ, έβαλα σε σκοτεινή λειτουργία και μερικές φορές χρησιμοποιώ τον μεγεθυντικό φακό όταν χρειάζεται. Η ευκολία πρόσβασης δεν είναι μόνο για άτομα που χαρακτηρίζονται ως άτομα με ειδικές ανάγκες. Αντίθετα, είναι ένα εργαλείο του οποίου η καθολική σχεδίαση διευκολύνει την πρόσβαση στον υπολογιστή για κάθε πιθανό χρήστη».

Η Bianca Mills χρησιμοποιεί την Ευκολία Πρόσβασης λόγω ενός διευρυμένου τυφλού σημείου.

Η Mills προσβλέπει στο μέλλον της υποστηρικτικής τεχνολογίας.

«Το εκπληκτικό είναι ότι η υποστηρικτική τεχνολογία εξελίσσεται πάντα προς το καλύτερο», είπε. «Εικόνα αυτό: Όταν μπήκα στο πεδίο AT το 2016, οι τηλεοράσεις κλειστού κυκλώματος (CCTV) δεν ήταν φορητές. Τώρα, το 2023, περίπου το 80 τοις εκατό των CCTV που επιδεικνύονται από τους πωλητές σήμερα είναι φορητές. Απλώς φανταστείτε σε τι θα εξελιχθεί η AT καθώς η τεχνολογία μας εξελίσσεται συνεχώς με την προσβασιμότητα στην αρχή της συνομιλίας.“

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar