Γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα μέσω δώρων διακοπών

1
Γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα μέσω δώρων διακοπών

Η λήψη δώρων είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ευκαιρία για ψώνια. Είναι μια ευκαιρία να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, να αγκαλιάσετε τα πάθη τους και να συνεισφέρετε στην καθημερινότητά τους. Το σωστό δώρο για ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να αλλάξει εντελώς τη ζωή του.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές ιδέες για δώρα κατάλληλες για ένα ευρύ φάσμα ηλικιών. Τα αντικείμενα εδώ είναι διασκεδαστικά, χρήσιμα, ανακουφιστικά και ακόμη και ενδυναμωτικά.

Δίνοντας στα παιδιά μια δοκιμαστική λειτουργία στη ζωή

Το σετ παιχνιδιού Super Smile Dentist

Το σετ παιχνιδιού Super Smile Dentist: Το πρώτο δώρο προέρχεται από Melissa & Doug, το δημιουργικό δίδυμο πίσω από μια σειρά από αναπτυξιακά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 0 έως 8 ετών. Αυτό το σετ δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να υποβληθούν σε μια δοκιμαστική επίσκεψη στον οδοντίατρο, η οποία είναι συνήθως αγχωτική για τους νέους, ειδικά για εκείνους με αυτισμό. «Τους δίνει την ευκαιρία να παίξουν με οδοντιατρικά εργαλεία και να προσποιηθούν ότι είναι ο οδοντίατρος, ώστε να ξέρουν τι να περιμένουν», δήλωσε η Karrie Veteto, διευθύντρια υπηρεσιών αυτισμού και συμπεριφοράς στο Easterseals Crossroads. «Ενθαρρύνει την επικοινωνία μίμησης και τις δεξιότητες προσποίησης του παιχνιδιού. Το ενδιαφέρον με αυτό είναι ότι έχετε έναν μαρκαδόρο ξηρής διαγραφής στο σετ, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τερηδόνα στα δόντια και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία για να τα καθαρίσετε, ώστε να καθαρίζετε πραγματικά τα δόντια και όχι απλώς να προσποιείστε, κάτι που μου αρέσει πολύ ως έναν εργοθεραπευτή». Το σετ απαλύνει τον φόβο των παιδιών να πάνε στον οδοντίατρο, επιτρέποντάς τους να δουν τη διαδικασία καθαρά από έξω. Η τοποθέτηση τους στη θέση του οδοντιάτρου τους ενδυναμώνει και αυξάνει την κατανόησή τους για το τι συνεπάγεται μια τέτοια επίσκεψη.

παρακέντηση: Αυτή η έξυπνη συσκευή μπράιγ καθιστά «διασκεδαστική και εύκολη» την εκμάθηση της γραφής μπράιγ. Όπως είπε ο ειδικός επίδειξης και δανεισμού Blake Allee σε προηγούμενο blog: «Το Taptilo μοιάζει με παιδικό παιχνίδι, αλλά από την εμπειρία μου, είναι πολύ αποτελεσματικό για όλες τις ηλικίες. Μου αρέσει πολύ η αίσθηση των μπλοκ μπράιγ που χρησιμοποιεί και έχει παιχνίδια και άλλες επιλογές για να δοκιμάσω τις δεξιότητες μπράιγ και να συλλάβω λέξεις. Δεν περίμενα να μάθω μπράιγ χωρίς σύμβαση τόσο γρήγορα και εύκολα, τόσο σημαντικά στηρίγματα για το Taptilo».

Συσκευή εκμάθησης Taptilo 4.0 Braille

Ηρεμιστική σκηνή: Αυτό το προϊόν μπορεί να είναι ευεργετικό για κάθε παιδί με ΔΕΠΥ, άγχος, αυτισμό ή διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας. Φτιαγμένο από ειδικό ύφασμα συσκότισης, αυτός ο τύπος σκηνής τυλίγει τα παιδιά σε ένα σκοτεινό, ηρεμιστικό περιβάλλον για να τα ανακουφίσει από την υπερφόρτωση των αισθήσεων. Πτυσσόμενο και φορητό, μπορεί να γίνει βασικό για κάθε ύπνο, οικογενειακές διακοπές κ.λπ. Και προετοιμάζει τα παιδιά να δώσουν χρόνο και χώρο για να χαλαρώσουν αργότερα στη ζωή τους.

«Μόλις πήγα σε ένα συνέδριο την περασμένη εβδομάδα και υπήρξαν στιγμές που έλεγα: «Νομίζω ότι θα επιστρέψω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου για λίγα λεπτά». Απλώς έπρεπε να ξεφύγω», είπε ο Βετέτο. «Και νομίζω ότι ως ενήλικες, όταν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε αυτές τις ανάγκες, το κάνουν και τα παιδιά μας. Απλώς δεν έχουν πάντα τον ίδιο τρόπο να το επικοινωνούν ή να γνωρίζουν τι χρειάζονται. Το να μπορείς να πεις «Χρειάζομαι ένα διάλειμμα» ή «Πρέπει να πάω και να χαλαρώσω για λίγα λεπτά» είναι σημαντικό. Αυτός είναι σίγουρα ένας στόχος εργοθεραπείας. Είναι επίσης ένας στόχος της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς να είσαι σε θέση να υποστηρίξεις τον εαυτό σου και να αναγνωρίσεις ότι, «Έρχομαι ασυγκολλημένος, πρέπει να ηρεμήσω».

Ηρεμιστική σκηνή

Η παροχή εργαλείων στο σπίτι, όπως μια καταπραϋντική σκηνή, δίνει στα παιδιά ένα πλαίσιο αναφοράς για να επικοινωνούν τι χρειάζονται όταν αισθάνονται καταβεβλημένα.

Για περισσότερα από το Veteto σχετικά με τα δώρα για νέους με αυτισμό, ακούστε αυτό το επεισόδιο podcast.

Δώρα για να εμπνεύσετε

Η Crip Riot γιορτάζει ιδέες όπως το «Disability is Diversity» μέσα από ρούχα, αξεσουάρ, εκπαίδευση και ακτιβισμό.

Αναπηρία Pride: Η Crip Riot, η οποία ανήκει και λειτουργεί σε άτομα με αναπηρία, γιορτάζει ιδέες όπως «Disability is Diversity» και «Make Pride Accessible» μέσω ρούχων, αξεσουάρ, εκπαίδευσης και ακτιβισμού. Δικα τους αυτοκόλλητα θα ήταν υπέροχα υλικά γεμίσματος για άτομα που τους αρέσει να διακοσμούν τους φορητούς υπολογιστές, τα ψυγεία ή τους προφυλακτήρες αυτοκινήτων τους. Εχουν επίσης κορδόνια και μαγνήτες για το δικό τους Εκστρατεία F*** Stairs, όπου τα αρτιμελή άτομα και οι σύμμαχοι με αναπηρία δεσμεύονται να χρησιμοποιούν μόνο προσβάσιμα μονοπάτια σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και άλλα άτομα με κινητικά προβλήματα. Επιπλέον, έχουν μπλουζάκια και κουκούλα εν αφθονία.

Εκπροσώπηση Αναπηρίας: Για να προσεγγίσουμε ένα ευρύτερο δημογραφικό και να δείξουμε τη σημασία της διαφορετικότητας, είναι ζωτικής σημασίας η ψυχαγωγία να περιλαμβάνει και να αγκαλιάζει τα άτομα με αναπηρίες. Γράφτηκε από και περιστρέφεται γύρω από μια κωφή δασκάλα ονόματι Karlie Waldrip, I Deaf-initely Can, Rhett the Healer την ακολουθεί και τον αυστραλιανό βοοειδή σκύλο της καθώς περιηγούνται στον κόσμο χρησιμοποιώντας τη νοηματική γλώσσα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο για παιδιά και γονείς που περνούν από εκπαίδευση κωφών.

Σε αυτό το παιδικό βιβλίο, μια κωφή δασκάλα και ο σκύλος της περιηγούνται στον κόσμο χρησιμοποιώντας τη νοηματική γλώσσα.

Για τους μεγαλύτερους αναγνώστες, υπάρχει Αναπηρία Ορατότητα, μια συλλογή από σύγχρονα δοκίμια συγγραφέων με ειδικές ανάγκες. Η συλλογή, που επιμελήθηκε η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των αναπηριών, Alice Wong, περιλαμβάνει γράψιμο που κυμαίνονται από αναρτήσεις ιστολογίου και εγκώμια έως μαρτυρίες του Κογκρέσου.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να βρείτε κάτι για τα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτές τις γιορτές. Καλά ψώνια!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar