Γιατί είναι απαραίτητη η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής

7
Γιατί είναι απαραίτητη η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι εργαζόμενοι είχαν πολύ περισσότερο οικογενειακό χρόνο από ό,τι πιθανώς είχαν συνηθίσει. Καθώς οι επιχειρήσεις επιστρέφουν όλο και περισσότερο στα φυσικά γραφεία, η δυνατότητα, ας πούμε, να τρώτε μεσημεριανό γεύμα με τον σύζυγό σας στην κουζίνα έχει σε μεγάλο βαθμό εξαφανιστεί.

Πολλοί άνθρωποι είναι βέβαιο ότι θα χάσουν το αυξημένο επίπεδο ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής που βίωσαν κατά τη διάρκεια των απομακρυσμένων ημερών εργασίας τους. Προσπαθώντας να αναδημιουργήσουν μέρος αυτής της ευελιξίας, οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα βελτιώσουν την ψυχική υγεία του προσωπικού τους αλλά μπορεί επίσης να ενισχύσουν τη διατήρησή τους.

Τι έχει αλλάξει;

Καθώς οι επιχειρήσεις πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στο φυσιολογικό τους πριν από την πανδημία, είναι σημαντικό να σκεφτούμε λίγο τι έχει αλλάξει τα ενδιάμεσα χρόνια. Τι έδωσε η εργασία από το σπίτι στους υπαλλήλους που μπορεί να μην είναι η εργασία σε ένα γραφείο;

Πολλοί άνθρωποι ανακάλυψαν ότι χωρίς τις λεπτομέρειες της ζωής στο γραφείο – προκαθορισμένα μεσημεριανά διαλείμματα, συναντήσεις, συζητήσεις, μετακινήσεις – μπορούσαν να κάνουν την ίδια δουλειά σε λιγότερο χρόνο. Αυτό τους έδωσε ευκαιρίες να κάνουν πράγματα που θα ήταν αδύνατο να εργαστούν από ένα γραφείο.

Πάρτε τα παιδιά τους από το σχολείο. Πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Πηγαίνετε μια βόλτα με τον άλλον τους. Δεν μπορούσαν να περιφέρονται στην πόλη όλη μέρα, αλλά μπορούσαν να αφιερώσουν λίγο χρόνο σε κάθε μέρα για πράγματα που είναι σημαντικά για αυτούς.

Αυτό ονομάζεται ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό του πόσο χαρούμενος θα είναι κάποιος με τη δουλειά του. Και, πόσο πιθανό θα είναι να θέλουν να επιμείνουν για αυτό.

Πολλές επιχειρήσεις κάνουν το λάθος να υποθέσουν ότι η αποζημίωση είναι το κύριο κίνητρο του προσωπικού τους. Τα χρήματα έχουν σημασία, φυσικά, και αν δεν είναι αρκετά, οι άνθρωποι αναπόφευκτα θα φύγουν. Ωστόσο, οι στατιστικές συνεχίζουν να δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να είναι πιο ευέλικτοι ως προς τις προσδοκίες τους για τον μισθό τους παρά με τις ανησυχίες για την προσωπική τους ευημερία.

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι θέλουν να εργάζονται σε μέρη που τους κάνουν ευτυχισμένους. Παρακάτω, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε τους υπαλλήλους σας να επιτύχουν μια υγιή δυναμική ισορροπίας εργασίας που θα βελτιώσει τη διατήρηση των εργαζομένων.

Ευκαμψία

Αυτοπροσώπως, ενδέχεται να μην μπορείτε να δημιουργήσετε ξανά το ίδιο επίπεδο ευελιξίας με αυτό απομακρυσμένη εργασία παρέχει. Μπορείτε να εξετάσετε ένα χωρισμένο χρονοδιάγραμμα, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να μοιράζουν τον χρόνο τους όπως κρίνουν κατάλληλο μεταξύ των γραφείων του σπιτιού και των επιχειρήσεων.

Εάν αυτό δεν είναι μια επιλογή, προσπαθήστε να ενσωματώσετε όσο το δυνατόν περισσότερη ευελιξία στο πρόγραμμα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να πειραματιστείτε με μικρότερες εβδομάδες εργασίας ή νωρίτερους χρόνους κλεισίματος. Οι επιχειρήσεις με ελαφρώς μειωμένο ωράριο συχνά αποδεικνύονται τουλάχιστον εξίσου παραγωγικές με εκείνες που παραμένουν ανοιχτές για 40+ ώρες την εβδομάδα.

Γιατί; Οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα αναλάβουν χαλαρό ρυθμό με ορισμένες εργασίες όλη την εβδομάδα, γνωρίζοντας ότι ακόμα κι αν αφιερώσουν το χρόνο τους, θα το κάνουν πριν φτάσουν στο σπίτι. Όταν τα γραφεία επιταχύνουν λίγο το ρυθμό, θα το κάνουν και οι υπάλληλοι.

Αυτά τα ευέλικτα χρονοδιαγράμματα δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να είναι στο σπίτι για πράγματα που διαφορετικά θα έχαναν, και πολύ σπάνια έρχονται σε βάρος της παραγωγικότητας.

Διαχείριση άγχους

Το άγχος ως έννοια μόλις τώρα αποστιγματίζεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι το αίσθημα άγχους αποτελούσε ταμπού. Ωστόσο, σημαίνει ότι ιστορικά, το άγχος ήταν ένα αναμενόμενο προϊόν της επαγγελματικής ζωής για το οποίο κανείς δεν περίμενε ανακούφιση.

Αυτό τελικά αλλάζει. Καθώς οι διάφοροι κίνδυνοι για τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία που προκύπτουν από το άγχος γίνονται όλο και πιο ξεκάθαροι, οι επιχειρήσεις παντού εργάζονται σκληρά για να βοηθήσουν το προσωπικό τους στη διαχείριση του άγχους.

Ξεκινήστε αναζητώντας τρόπους για να παρέχετε υποστήριξη στους αγχωμένους υπαλλήλους. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει συγκεκριμένα εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού ώστε να συνεργάζεται με τα μέλη του προσωπικού για τη μείωση του άγχους τους. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε τακτικά check-in με το προσωπικό σας για να βεβαιωθείτε ότι τα πάνε καλά.

Η επικοινωνία επιτυγχάνει πολλά πράγματα. Πρώτον, είναι ένας θεμιτά αποτελεσματικός τρόπος εντοπισμού προβλημάτων καθώς εμφανίζονται. Δείχνει επίσης στο προσωπικό σας ότι νοιάζεστε γι ‚αυτούς — ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για τη μείωση του τζίρου.

Κάντε το μια Πολιτιστική Μετατόπιση

Τέλος, η δημιουργία ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος είναι μια πολιτισμική αλλαγή που πρέπει να ξεκινήσει από την κορυφή και να ακτινοβολεί προς τα κάτω. Δεν κάνει και πολύ καλό να λέτε στο προσωπικό σας ότι πρέπει να έχουν μια πιο υγιή σχέση με την εργασία, μόνο για να τους οδηγήσετε τόσο σκληρά που δεν έχουν χρόνο για την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής καθόλου.

Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας μεταξύ παραγωγικότητας και υπερκόπωσης είναι δύσκολη. Φυσικά, πρέπει να ολοκληρώσετε τα πράγματα. Αλλά όταν πιέζετε πολύ τους υπαλλήλους, διατρέχετε τον κίνδυνο να τους στείλετε σε έναν ανταγωνιστή.

Προσπαθήστε να θυμάστε ότι η δουλειά είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Να περιμένετε καλή δουλειά, αλλά και να δώσετε στο προσωπικό σας αρκετό χώρο για να έχει και μια πλούσια προσωπική ζωή.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar